Vergeet nooit je e-ID, als je naar ziekenhuis gaat!

Standaard

Sinds 30 januari 2023 dient elke patiënt die naar het ziekenhuis komt, zijn e-ID bij de hand te hebben om zich aan te melden aan een kiosk in de centrale inkomhal. De meeste patiënten doen dit al, maar voor patiënten van de diensten medische beeldvorming, labo en apotheek wordt het even wennen. De registratie met e-ID geldt trouwens ook voor patiënten die recurrent naar het ziekenhuis komen voor een langdurige behandeling (dialyse, revalidatie,…).

Voor bepaalde groepen van patiënten was het tot nu toe niet nodig om zich met hun e-ID aan te melden aan de kiosken. Zij konden zich rechtstreeks naar de balie van de diensten radiologie, labo of de apotheek begeven waar ze zich vervolgens aanmeldden. Vanaf vandaag verandert deze werkwijze en moet iedereen met z’n e-ID via de kiosk passeren.

Lieve Ketelslegers, woordvoerder Jessa: “Vanaf januari ’24 is registratie via e-ID sowieso verplicht in elk ziekenhuis. Dit om de derdebetalersregeling mogelijk te maken. Als zorginstelling ontvangen we dan rechtstreeks de tegemoetkoming van de ziekte- of invaliditeitsverzekering. De patiënt krijgt dan enkel nog een rekening van het eventuele remgeld.”

Jessa voert deze werkwijze sinds 30 januari 2023 al in als testfase. Ze is van toepassing in alle zorgcampussen: campus Salvator, campus Virga Jesse en revalidatiecampus Sint-Ursula in Herk-de-Stad.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.