Hasselt inventariseert sluikstorten in binnenstad voor verdere handelingen

Standaard

Op de Dag van de Arbeid op 1 mei 2024 stond de Hasseltse binnenstad vol met papier en karton, blauwe en grijze afvalzakken van Hasselaren voor ophaling, die er niet was wegens officiële feestdag. De volgende ophaalronde is volgens de afvalkalender gepland op 4 mei 2024.

De stadsreiniging heeft na klachten van burgers op 2 mei 2024 zelf een ophaling van karton en papier georganiseerd om natte zware papieren ballast te vermijden na hevige voorspelde regenbuien, zeker in de winkelstraten.

Gemeenschapswachten hebben ook opdracht gekregen om alle plaatsen van sluikstorten op te schrijven, foto’s te nemen en zo de sluikstort in kaart te brengen, echter zonder inhoudscontrole van de zakken. Op één plaats kunnen meerdere sluikstorters hun afval achterlaten.

Na analyse volgen er mogelijk wel inhoudscontroles in het bijzijn van een beëdigd ambtenaar, bevoegd om GAS-boetes uit te schrijven. Dan moeten ze wel bewijsbare aanwijzingen aanwezig naar de identiteit van de sluikstorter eruit gehaald kunnen worden.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.