Fusie-onderzoek Hasselt-Kortessem is goedgekeurd

Standaard

Het onderzoek met betrekking op de eventuele fusie tussen Hasselt en Kortessem is op de Hasseltse gemeenteraadszitting van 24 januari 2023 unaniem goedgekeurd. Nu kan Hasselt gaan onderhandelen met Kortessem over stappen naar een fusie op 1 januari 2025.

Door de fusie wordt Groot-Hasselt nog geen centrumstad van 100.000 inwoners. CD&V Hasselt onder leiding van deputé Tom Vandeput wil onder gunstig gesternte van partijgenoot en burgemeester van Kortessem Tom Thijsen hebben, dat burgemeester Steven Vandeput (N-VA Hasselt) opnieuw gaat praten met de burgemeesters van Alken en Diepenbeek om hen toch nog in de fusieboot te trekken, opdat Hasselt wel een centrumstad wordt met meer dan 100.000 inwoners.

Anderzijds staat CD&V Hasselt te trappelen om in de meerderheid te komen na de verkiezingen van 2024. Zo zou Vooruit Hasselt samen met Groen Hasselt gewipt kunnen worden uit de meerderheid. CD&V Hasselt met een nieuwe ploeg heeft trouwens nog een eitje te pellen met Vooruit Hasselt in kartel RoodGroen+ met Groen Hasselt en een onafhankelijke Carlo Ghysen, omdat ze voor hun neus bij de gemeenteraadsverkiezing van 2018 kozen voor N-VA voor de vorming van een meerderheid samen met Open Vld, hoewel CD&V Hasselt toen een zetel verloor. In de provincieraad doen geruchten in de wandelgangen de ronde om CD&V te wippen uit de meerderheid van de deputatie na de verkiezing van 2024. Wordt vervolgd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.