Hogeschool PXL Hasselt gaat uitbreiden aan Elfde-Liniestraat

Standaard

De Hogeschool PXL schrijft in samenwerking met de Vlaamse Bouwmeester een studieopdracht uit voor de vernieuwbouw van de huisvesting van de opleidingen Business, Digital en SyntraPXL en de nieuwbouw van een BusinessHub voor de hogeschool. Het bouwbudget bedraagt ca. 18,64 miljoen euro, zonder btw. Een voorwaardelijk gedeelte (ca. 3,9 miljoen euro) omvat de optimalisatie van de duurzaamheid en energie-maatregelen en is afhankelijk van subsidiëring. De bouwplaats situeert zich aan de Elfde-Liniestraat 26 in Hasselt. Kandidaat-studieteams kunnen zich aanmelden vóór 24 februari om 11u op https://www.vlaamsbouwmeester.be.

De opdracht omvat een ingrijpende renovatie of vernieuwbouw van het gebouw waarin momenteel de departementen PXL-Business en PXL-Digital zijn gehuisvest. De renovatie-opgave behelst een herinrichting van de bestaande onderwijsfaciliteiten en een herstructurering van de ondergrondse en gelijkvloerse verdiepingen, zodat hier ruimte ontstaat voor toekomstige onderwijsvormen gecombineerd met studentenvoorzieningen.

Daarnaast plant Hogeschool PXL de nieuwbouw van een BusinessHub, van waaruit dienstverlening wordt ontwikkeld en aangeboden om Limburgse bedrijven te transformeren en te innoveren, met digitalisering als voornaamste aandachtspunt. De BusinessHub omvat living labs, ruimtes voor start-up’s, en faciliteiten om via onder andere virtual reality verschillende belevingen te simuleren. Tevens worden extra ruimtes voorzien voor de integratie van diverse activiteiten van SyntraPXL. Een voorwaardelijk deel van de opgave (afhankelijk van aangevraagde subsidiëring) is de mogelijkheid om de herinrichting van de campus te gebruiken als living lab voor de Green & Techopleidingen zoals bouw, elektromechanica, energiesystemen, klimatisatie, groenmanagement.

Bron: Bouwkroniek.be

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.