Politie Limburg Regio Hoofdstad organiseert workshop 55-plussers op elektrische fiets

Standaard

In juni 2023 organiseert de politie Limburg Regio Hoofdstad in elke gemeente van de politiezone een workshop ’55-plussers op de elektrische fiets’. Op deze manier wil de politiezone het aantal verkeersongevallen waarbij bestuurders van een elektrische fiets betrokken zijn, laten dalen.

Elektrische fietsen of e-bikes hebben heel wat voordelen en worden daarom steeds populairder bij ouderen. Toch is dit niet altijd zonder gevaar. In 2022 stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad 61 verkeersongevallen vast waarbij één of meer bestuurders van een elektrische fiets gekwetst raakten. Dit jaar staat de teller op 19 ongevallen.

Vooral 55-plussers hebben hun elektrische fiets, onder andere door de hoge snelheid, niet altijd goed onder controle. Dit zorgt ervoor dat ze steeds vaker betrokken raken bij een verkeersongeval. Daarnaast blijkt dat senioren de wetgeving rond elektrisch fietsen ook niet altijd voldoende kennen.

Daarom organiseert de politie Limburg Regio Hoofdstad, samen met de verschillende steden en gemeenten, in de maand juni in elke gemeente van de politiezone een gratis opleiding ’55-plussers op de elektrische fiets’. De opleiding duurt een halve dag. Tijdens het eerste uur worden de belangrijkste verkeersregels opgefrist, daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag. Eerst oefenen ze enkele manoeuvres op een parcours, daarna vertrekken ze voor een fietstocht doorheen de buurt.

Alle inwoners van de politiezone LRH die 55 jaar of ouder zijn, kunnen gratis deelnemen aan de workshop. Inschrijven is wel verplicht. Ale info op www.politielrh.be

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.