Open kot-dag studententoren Kaperkot op 16 april 2016

Standaard

De eerste koten van de CampUSpark-studententoren zijn klaar voor het komende academiejaar. De Hasseltse projectontwikkelaar Kolmont Woonprojecten lanceert hiermee the next generation in studentenhuisvesting: meer veiligheid, meer comfort en véél meer community. Op Open kotdag op zaterdag 16 april 2016 kunnen kandidaat-huurders de gloednieuwe koten in primeur bezichtigen. De eerste toren zal Kaperkot gedoopt worden, daarna worden nog drie studentengebouwen gerealiseerd aan de rand van het Hasselts Kapermolenpark.

Volledig uitgeruste huurkamers op studentenmaat en gezellige gemeenschappelijke ruimtes samengebracht in een moderne kotentoren. De bouw van de vier studentengebouwen maakt deel uit van de ruimere gebiedsontwikkeling van het Kapermolenpark, waarbij ook een zwembad, starterswoningen, een fitness en crèche horen. De bouwsite ligt op wandelafstand van Hogeschool PXL, de UCLL en op een korte busrit van de UHasselt.

Het gebouw telt zeven bouwlagen, waarvan het gelijkvloers open is op het maaiveld. De gebouwen staan op kolommen en zijn te gast in het park. Uitbreiding van CampUSpark is alvast voorzien. Wat materiaalkeuze betreft, werd ingezet op efficiëntie, degelijkheid en duurzaamheid. Voor de gevel werd gekozen voor een tijdloze baksteenarchitectuur. Een beige, genuanceerde gevelsteen verkrijgt speelsheid door schaduwvoegen per niveau. Het gebruik van textuur in de sokkel plaatst het gebouw met ‘de voeten’ in het park.

Onder de 74 koten zijn er acht types beschikbaar: de éénpersoonskamers Standaard+ (19,3 m²), Comfort (19,m²), Comfort hoogslaper (18,7 m²), Luxe hoogslaper (19,2 m²) en Superieur (21 m²) en de tweepersoonskamers Deluxe (27,6 m²) en Deluxe+ (28,5 m²). Zelfs aan studenten met een fysieke beperking is gedacht met de Deluxe special-tweepersoonskamer (27,8 m²) die extra toegankelijk is ingericht. Te huur vanaf 365 euro.

In het interieur werd een levendige omgeving gecreëerd met veel witte en lichte tinten. Het meubilair werd speciaal per kottype ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. 

Het privésanitair per kot is voor kandidaat-huurders wellicht de grootste troef. Bezorgde ouders van  toekomstige kotstudenten zullen dan weer erg tevreden zijn met de hoge mate van veiligheid die voorzien is: zonder badge kom je er niet in en dankzij camerabewaking en extra buitenverlichting kan iedereen in CampUSpark op beide oren slapen. Bovendien houdt Joris Vos een oogje in het zeil. Hij staat ook in voor de organisatie van het communityleven onder de bewoners, zoals het inrichten van events ter plaatse.

Om af te sluiten nog dit. Anouck Sarlée bedacht de ludieke naam van Kaperkot en wint dan ook een IPad.

http://www.campuspark.be

https://www.facebook.com/campusspark

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s