UCLL, PXL en UHasselt bereiden zich intensief voor op Studenten Regatta op 11 mei 2016

Standaard

De twee Limburgse hogescholen en universiteit zijn reeds maanden bezig met de voorbereidingen voor de Studenten Regatta Hasselt op woensdag 11 mei 2016. De roeiende studenten beleven intense trainingen, elk op hun manier. De SRH leeft echt in de voorbereidingen van de drie teams. Interne schoolbattles houden de vlam in de sfeer. Maar eerst volgen nog de qualifiers voor de baanindeling voor de regatta op zondag 1 mei 2016 op het Albertkanaal ter hoogte van de Yachting Club.

ucll roeiteam 2016

Voor de UCLL vormen Joery Segers – kapitein, Maarten Ramaekers – co- kapitein
Simon Kaerts – coach & roeier, Dave Snellinx, Davy Nysen, Arne Henri, Jeroen Breugelmans, Dennis Dekker,  Davy Bringmans, Thomas Henson, Lowie Messiaen, Joris Lecoque, Heleen Van Noppen, Morganne Lambrechts, Lien Bervoets, Anne-Lore Bynens, Britt Dingenen, Kim Machiels, Charlotte Castermans en Charlotte Ramaekers de kern, waaruit de acht deelnemers zullen worden gekozen. 

https://www.facebook.com/UCLLroeiteam

roeiteam uhasselt 2016

Het team van UHasselt telt 27 geselecteerden – 50/50-verhouding anciens en nieuwelingen. Tim Houben, Vincent Maris, Chris Tschaika, Bram Cools, Bob Verbruggen, Julie Vandebrouck, Minne Van Den Noortgate, Sarah Vanheusden, Steffi Thijs, Bogas Eersels, Didier Luyten, Jakobe Brynaert, Immanuel De Coster, Carmen Martens, Gerjan Bervoets, Alexander Oweibo, Toon Cornelissen, Ramon Coolen, Dieter Comhair, Daan Kuenen, Robin Van Dijck, Laurens Vanderzande, Valérie Stragier, Charlotte Uwents, Camille Awouters, Pam Huntjens en Hanne Martens. Het is een heel brede kern, waar een toproeiteam van 8 personen het water opgaan om de felbegeerde beker binnen te halen. Het roeiteam van UHasselt heeft in zijn voorbereiding al onder andere een teambuilding gedaan tijdens de Gyas-Hunze-race in Groningen, stage gedaan in Hazewinkel en veelbelovende resultaten behaald in de SIR in Maastricht.

https://www.facebook.com/#!/Roeiteam-UHasselt-216536631693811

roeiteam pxl 2016

Tenslotte is er nog de PXL Hogeschool. Laura Persoons, Renate Monard, Michelle Smekens, Chloë Ruytinx, Vera Kraamwinkel, Jordy Camps, Sam Jooken, Ben Peeters, Noa Stulens en Stef van Petegem zijn de nieuwelingen in het PXL roeiteam. Anciens zijn Evita Vanlangenaeker, Erin Vanmierlo, Valérie Jenaer, Tanse Vanheusden, Laurens Hagelsteens, Laurens Lenaerts, Andries Bylois, Hans Maurissen, Stijn Vancrayflex, Rien Ramaekers, Thibault Awouters en Gregory Claes vormen de anciens. De brede kern optimaliseerde hun voorbereiding door zeven dagen in de tweede week van de paasvakantie naar Deense wateren te trekken om er in aangepaste weersgesteldheid te trainen. Indoor wordt ook hard getraind op de roeimachine, waarbij zelfs Algemeen Directeur Ben Lambrechts 2.000 meter roeide. In januari 2016 ging ook de ganse roeikern naakt op de foto voor een naaktkalender.

https://www.facebook.com/PXLRoeiteam

Vooruitblik

De drie teams weten niets van elkaars vorderingen in hun voorbereiding. Een heftige strijd op het water kondigt zich aan. UHasselt met de meeste overwinningen en de laatste in 2014 lijkt sterk en zullen wellicht tegen het team van PXL strijden om eerst over de meet aan de Tuikabelbrug te komen. De druk bij de anciens van de PXL ligt enorm hoog voor bevestiging van een nieuwe zege na de triomf van vorig jaar. UHasselt heeft nog steeds de meeste overwinning op zijn palmares staan. De eindsprint van beide ploegen in 2015 had een thrillergehalte. De UCLL kan misschien zorgen voor de verrassing, want als twee honden vechten om een been, komt de derde en die loopt ermee heen.

http://www.studentensportlimburg.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.