Al meer dan 400 inschrijvingen voor Hasselts Stadsleverancier

Standaard

Donderdagavond 22 september 2022 zat de raadszaal van ’t Scheep in Hasselt vol met plaatselijke ondernemers die meeluisterden naar economieschepen Rik Dehollogne over hoe ze als stadsleverancier overheidsopdrachten van Groep Hasselt kunnen binnenhalen om zo onze locale welvaart te verhogen. Het systeem bestaat al meer dan een half jaar en meer dan 400 Hasseltse ondernemers hebben zich al ingeschreven. Om actief en duurzaam betrokken te worden bij overheidsopdrachten kunnen Hasseltse ondernemers zich nog altijd hier inschrijven. Als er een match is tussen je handelsactiviteit en de nodige opdracht bestaat de kans voor een uitnodiging om een offerte in te dienen voor allerhande goederen en diensten die het stadsbestuur wil aanschaffen voor kleine en grote bedragen.

“Bij bedragen onder de 30.000 euro kan de stad zelf leveranciers uitnodigen om deel te nemen. Mensen die geregistreerd zijn als stadsleverancier worden dan bevraagd. Voor bedragen boven de 30.000 zijn er complexere procedures, maar het is dan ook een deel van ons project om de ondernemers goed wegwijs te maken – hen te leren hoe succesvol deel te nemen aan grotere procedures,” aldus de schepen.

Het is altijd de voordeligste leverancier met de aanbesteding en de beste prijs/kwaliteitsverhouding, die wint. Dit is een héél belangrijke nuance: het is dus NIET altijd de goedkoopste. Als je goedkoop bent, omdat je goedkope rommel aanbiedt, ga je niet winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.