Limburgs Landschap vzw zoekt 85.000 euro publieke middelen om De Groene Delle te verwerven en zo definitief te helpen beschermen

Standaard

Na de beslissing van Vlaams minister Demir om het groene karakter van De Groene Delle te behouden en niet deels te industrialiseren heeft het Limburgs Landschap vzw uit eigen zak 27ha natuur van De Groene Delle in Lummen kunnen kopen. Ze willen nu nog 85.000 euro publieke middelen samenbrengen om grotere delen van De Groene Delle van verschillende eigenaars ook te kunnen kopen, ook het koet in Stokrooie, dat kan aangewend worden als waterbuffer als cruciale schakel in de strijd tegen de droogte. Ook de boomkikker en zwarte specht zijn er aanwezig. Kortom belangrijk voor de ontwikkeling en migratie van populaties van vele soorten en dat tussen het Vijvergebied en de Vallei van de Mangelbeek.

“Als alle mensen die een beetje bekommerd zijn om onze natuur en hun handtekening hebben geplaatst onder één van de petities of een bezwaarschrift voor het behoud van De Groene Dellen 2 euro doneren, dan hebben we 80 000 euro,” stelt Wilfried Croux als vurig verdediger van het natuurgebied, die ook streeft naar een definitieve bescherming. Hier kan je donaties uitvoeren.

https://limburgs-landschap.be

https://www.facebook.com/Limburgslandschapvzw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.