“Invulling van retailpark bij IKEA Hasselt moet binnenstad versterken en niet verzwakken”

Standaard

kruidvat 3

Nu er plannen en overleg bestaan om een tweede Media Marktwinkel toe te wijzen als invulling van het retailpark aan IKEA Hasselt samen met Maison du Monde, X2O en Kwantum, drukken Unizo Hasselt en Limburg en de Handelaars Centrum Hasselt de alarmknop in om Media Markt in de Sint-Jozefsstraat niet te laten overschakelen tot het nieuwe Media Markt Cityconcept. Hierbij zou de winkel in het stadscentrum in oppervlakte worden ingekrompen van 2700 naar 1500m² met vooral nog meeneembare artikelen, terwijl vooral grotere elektrostukken worden verkocht in het retailpark met voldoende parkeermogelijkheden.

De tegenstanders vragen zich af, of dit manoeuvre van MM niet betekent dat ze na verloop van tijd de commerciële stadskern toch zal verlaten en zich alleen nog concentreren op hun tweede winkel aan IKEA Hasselt. Zo kan Hasselt een belangrijk publiekstrekker in de binnenstad verliezen. Bij de komst van IKEA is er nooit sprake geweest van een herlokalisatie van Media Markt. Dit nu wel doen is een woordbreuk tegenover de ondernemers in de binnenstad. Daarom geeft het Comité voor de Distributie een negatief advies tegen de socio-economische vergunning. Iets waarvoor het stadsbestuur zijn fiat moet geven. Voor de invulling van het IKEA-retailpark moet de binnenstad versterken in plaats van te verzwakken.

Vragen

De tegenstanders hebben alvast een  hele vragenlijst. Welk is de termijn van het nieuwe huurcontract van Media Markt in TT aangezien deze rechtstreeks verband houdt met het engagement om nog lang in de binnenstad te verblijven? Is er bereidheid van het stadsbestuur om Media Markt te verplichten om zich in beide vestigingen te houden aan de verkoop van bepaalde assortimenten, bijvoorbeeld enkel grote toestellen in de vestiging bij Ikea? Zijn de cijfers van Media Markt rond de meertewerkstelling van 20 personen voor een totaal van 250 m² extra verkoopoppervlakte niet te rooskleuring ingeschat? Wordt de inhoud van het dossier betreffende de socio-economische vergunning naar de werkelijke situatie geactualiseerd?

Een suggestie over ““Invulling van retailpark bij IKEA Hasselt moet binnenstad versterken en niet verzwakken”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.