Partners van Life Support Center geven reanimatielessen op 4 locaties tijdens ‘restart a heartday’

Standaard

Op 16 oktober 2015 vindt in België de derde editie van ‘Restart a Heartday’ plaats. Met het thema “Jouw handen kunnen levens redden” willen tal van organisaties het grote publiek bewust maken van de levensreddende handelingen die de overlevingskans na een hartstilstand verhogen en hen daarin opleiden. Reden genoeg voor de partners binnen het Life Support Center (Jessaziekenhuis, AZ Vesalius, Sint-Trudoziekenhuis, Sint-Franciscusziekenhuis, Hogeschool PXL, PLOT en PIVH) om een gezamenlijk initiatief te nemen en de Limburgse bevolking op tal van plaatsen reanimatietechnieken aan te leren.

Een overzicht van alle acties

  • Het Jessaziekenhuis organiseert trainingssessies van 10u tot 17u in de centrale inkomhal van campus Virga Jesse. Patiënten en bezoekers kunnen er terecht om de reanimatietechnieken  te leren en in te oefenen op een pop. En het gebruik van een AED toestel wordt uitgelegd.
  • AZ Vesalius Tongeren biedt tussen 13 en 15u de mogelijkheid om BLS en AED in te oefenen op het cardiologisch centrum. 
  • Sint-Trudoziekenhuis geeft tussen 13 en 16u demonstraties en oefeningen van elementaire reanimatietechnieken in de inkomhal van het ziekenhuis.
  • De opleidingsinstituten PIVH, PLOT en PXL geven doorlopend Basic Life Support sessies aan lectoren en studenten verpleegkunde, ergotherapie en vroedkunde maar ook extern geïnteresseerden en dit van 10u tot 15u in de koepel van het departement PXL-Healthcare. Tijdens de trainingen wordt gebruik gemaakt van geavanceerde reanimatiepoppen (SIMPAD) en wordt het gebruik van de AED ingeoefend.
  • Bovendien worden er ook trainingssessies gegeven op 16, 17 en 18 oktober 23015 tijdens de Actief 50+ beurs in de Limburghal te Genk. 

www.pxl.be

www.jessazh.be

www.azvesalius.be

www.sint-trudo.be

www.sfz.be

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.