Avond Hart Boven Hard is succes in Hasseltse Oude Gevangenis

Standaard

Ruim 130 geïnteresseerde maar ook geëngageerde toehoorders – bestaand uit een gezonde mix van diverse organisaties, verenigingen en bewegingen op allerlei vlak van jeugd, socio-cultureel tot natuur – in Limburg waren op dinsdagavond 21 oktober 2014 aanwezig in de Oude Gevangenis in Hasselt om mee te denken over wat de gemeenschap kan doen tegen de zware regeringsbesparingen.

hart boven hard 2

Er werd gesteld dat solidariteit en dialoog onder de burgers de politiek meer naar de gemeenschap kunnen brengen in plaats van die besparingen voor meer economische groei, die ook noodzakelijk is. De economie moet meer in functie staan van de mens – sociale economie – dan omgekeerd. Voor de getroffen burger telt meer het gemeenschapsgevoel en burgerzin om de zware besparingsmaatregels te boven te komen, dus Hart Boven Hard.

hart boven hard 1

 

Twee panelgesprekken, een lezing en thematheater van De Queeste vulden het grootste deel van de avond. Op het einde kon het publiek nog vragen stellen aan het panel, maar helaas werd dit deel ingekort door het late uur.

De aanwezigen mochten ook hun naam en instelling – die ze vertegenwoordigden – neerschrijven op een lijst, met de vermelding of zij zich ook verder willen engageren voor de verdere werking. En in die kolom kwamen heel veel kruisjes te staan, een bewijs dat de burger niet in een hoekje blijft zitten, maar ook de handen uit de mouw wil steken.

Eveneens werd beslist of de oprichting van plaatselijke Hart Boven Hard-burgerinitiatieven aan de hand van de aanwezigheidslijst kan worden gerealiseerd.

Hart Boven Hard is een Vlaams-Brussels burgerinitiatief dat individuen en organisaties verenigt die zich zorgen maken over het geplande beleid van de Vlaamse en federale begrotingsmaatrefelen. Bij start bijeenkomsten in andere provincies waren er ook tussen 100 en 200 deelnemers, wat toch aanzien mag worden als een succes.

In Limburg reserveerde de Universiteit voor Maatschappelijk Belang de Louis Roppe-aula in de Oude Gevangenis.

http://www.hartbovenhard.be

https://www.facebook.com/pages/HART-BOVEN-HARD/1531569170390942

Foto’s Marie-Louise Van Geel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.