Liquiditeitsprobleem kan goede naam van Uitgeverij Clavis besmeuren

Standaard

Het was Nederlands jeugdschrijfster Rian Visser die de kat de bel aanhing via haar blog, met het nieuws dat talrijke medewerkers zoals jeugdauteurs en illustratoren achterstallen van onbetaalde facturen hebben en zelfs helemaal geen betaling krijgen voor hun diensten en opdrachten in naam van Uitgeverij Clavis, die internationale vermaardheid geniet voor haar kinder- en jeugdboekenuitgaven. Tijdelijke liquiditeitsproblemen bij Clavis liggen aan de basis van dit probleem.

Het negatieve nieuws van achterstallige betalingen van grotendeels kleine sommen kan de goede naam van Uitgeverij Clavis besmeuren. Vandaar dat Clavisdirecteur Philippe Werck ook dadelijk communiceerde via de verschillende mediakanalen om dit euvel met oprechte daden recht te zetten en een oplossing te beloven. Negatieve publiciteit kan een internationaal vermaard bedrijf, zeker op de plaats van hun hoofdzetel in Hasselt, missen als kiespijn.

Cash geld

Werck wijt alle betalingsachterstand aan een slechte liquiditeit van de onderneming, aangezien hun klanten niet snel genoeg over de brug komen met geld voor de betaling van hun facturen, niettegenstaande een omzetstijging van 12% vorig jaar en het nu pas stijgende rendement.

Minder goed nieuws komt van de LRM, die zich zorgen maakt als aandeelhouder sinds 2005 over hun in 2007 gedane kapitaalinjectie van 250.000 euro overheidsgeld, geld dat opging om achterstallige facturen te betalen.

Alleszins belooft Werck om de achterstallige facturenvan grotendeels kleinere bedragen zo vlug mogelijk te betalen op een correcte manier.

www.clavisbooks.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.