Originele knuffel beëindigt Occupy Hasselt

Standaard

Met een originele knuffel met burgemeester Hilde Claes, Hazodi-korpschef Philip Pirard en de bankdirecteur van Dexiabank beëindigde op een mooie manier op woensdag 14 december 2011 de groep protestvolharders hun bezettingsactie van het Capucienenpleintje.

Occupy Hasselt was een uitloper van de ludieke betoging op zaterdag 10 december tegen het antikapitalistische systeem en de maatschappelijke crisis die onze samenleving beheersen.

Vijf dagen en vier nachten in gure weersomstandigheden hebben een dozijn actievoerders hun tentjes opgeslagen op het Capucienenpleintje om hun protest kracht bij te zetten.

Doch na vier dagen vond het stadsbestuur het welletjes geweest met de alsnog propere bezetting van openbaar domein. Burgemeester Claes en schepen Del Re gingen in overleg met de actievoerders en beloofden voor hen een lokaal in Runkst ter beschikking te stellen voor hun verdere werking en een weggeefwinkel.

De enige wens die de actievoerders nog hadden, was een warme knuffel met de burgemeester, de korpschef en de bankdirecteur van Dexia in de zin van ‘lief zijn voor elkaar’ en zo gebeurde ook woensdagnamiddag 14 december.

Daarmee werd het tentenkamp opgeruimd. Enkel een klein monument met treffende slogans en heel wat bloemen mag voorlopig blijven staan, als teken van actievoering.

Wat de groep rond de Volxkeuken nu gaat doen, moet verder worden besproken in groep.

Iedereen kon zo tevreden naar huis!

Een suggestie over “Originele knuffel beëindigt Occupy Hasselt

  1. Thierri Vanbrabant

    … Occupy Hasselt was een uitloper van de ludieke betoging op zaterdag 10 december TEGEN HET ANTIKAPITALISTISCHE SYSTEEM en de maatschappelijke crisis die onze samenleving beheersen…
    Ik denk dat de journalist de boodschap niet goed begrepen heeft.
    Occupy Hasselt: zeg het nog eens…

    ;/))
    Een sympatisant

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.