70-jarige Parfumerie Theo is begrip in Hasselt

Standaard

Wanneer je het hebt over parfums en cosmetica in Hasselt, dan springt Parfumerie Theo op de Havermarkt 11 dadelijk in het oog. Yvan Piccart zit al 42 jaar in het vak en heeft de zaak overgenomen van zijn vader Theo. Dit jaar bestaat de zaak al 70 jaar en dat wordt groots gevierd op donderdag 26 mei vanaf 19u op de verkeersvrije Havermarkt met heel wat optredens.

Het verhaal van de parfumerie begint in de oorlogsjaren. “Pa Theo Piccart startte op donderdag 26 mei 1941 een kapperszaak voor heren, vlakbij de kathedraal”, aldus zoon Yvan.

“Niet alleen was hij coiffeur, ook verkocht hij haarlotions en scheermesjes,  producten die we nu nog steeds verkopen”, gaat hij verder.

Tien jaar later

In 1951 verhuisde pa Piccart naar de Havermarkt 13, waar nu kleding Cleo is gehuisvest. “Dit pand was veel groter, waardoor  het productenaanbod aanzienlijk vergrootte met meer parfums, verzorgingsproducte en zelfs juwelen. Door de vriendschappelijke band met de familie Smeets verkochten we er bovenop nog likeuren. De kapperszaak verhuisde eveneens mee”, vervolgt Yvan Piccart zijn verhaal.

Helaas verdwenen wegens gezondheidsproblemen van vader Theo de kapperszaak en de likeuren uit zijn winkel, intussen al bekend als Parfumerie Theo.

Verhuis

Nog één keer is Parfumerie Theo dan verhuisd naar het naast gelegen pand op de Havermarkt 11, waar het nog steeds gevestigd is. “Ons aanbod bestaat uit onder andere parfums, cosmetica en  haaraccessoires zoals haarspelden met Swarovskikristallen. Iedere klant wordt met de glimlach en advies geholpen door Clara, Shana en Tanita. Het ganse jaar door geven we 20 tot 30% korting op aankopen”, stelt hij zijn huidige parfumerie vol trots voor.

26 mei

Op donderdag 26 mei vanaf 19u – precies 70 jaar later na de eerste openingsdag – is het groot feest op een verkeersvrije Havermarkt met gratis muzikale optredens van De Romeo’s met eigen orkest, Garry Hagger, Luc Caals, de L&M Band en een vrouwelijke verrassingsgast.

“Enkel drank moet worden betaald en we verwachten zeker zo’n 2000 bezoekers”, besluit een enthousiaste zaakvoerder. De opbrengst van het feest gaat naar plaatselijke gehandicaptenwerking.

Een warm lentezonnetje kan van deze avond een super gezellig evenement en verjaardagsviering maken.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.