FIA GT1 World Championship op circuit Zolder met extra aandacht voor dames op 9 en 10 april

Standaard

Voor het eerst strijkt het GT1-circus neer op Zolderse bodem als officieel FIA-wereldkampioenschap op 9  en 10 april. Naast het FIA GT1 World Championship staan ook de Belcar Endurance Championship en Belgian Touring Car Series op het programma. Een topaffiche als seizoensopener voor het Circuit van Zolder. Er is ook speciale aandacht voor de vrouwen.

De crème-de-la-crème van de autosport is dat weekend present op de omloop van Terlaemen. 12 teams, 24 superbolides en 48 van ’s werelds beste piloten gaan de strijd aan op 10 topcircuits verspreid over 4 continenten. Het Circuit van Zolder heeft de eer om de eerste manche op Europese bodem te organiseren.

Watertanden voor liefhebbers is wel de aanwezigheid van topautomerken zoals Aston Martin, Lamborghini en Maserati. Droombolides waaronder de Corvette Z06, Nissan GT-R en Ford GT zijn ook van de partij.

Insiders zullen zeker uitkijken naar de prestaties van landgenoten Bas Leinders en Maxime Martin. Ook Anthony Kumpen zal deelnemen.

Zolder Glamour Days

Dames zijn van harte welkom tijdens de twee dagen, telkens van 10 tot 18u. Ze worden verwend met onder andere  gratis inkom, Bart Claes’ fingerfoods, champagnebar, Nicky Vankets’ fashion, wellness, een vleugje kunst en de nieuwste reistrends. Alles wordt gepresenteerd onder het mom van de Zolder Glamour Days – Ladies Open.

Tickets hier in voorverkoop kosten 8 euro voor zaterdag, 20 voor zondag of 25 voor het weekend. Aan de kassa betaal je zaterdag 10 euro, zondag 25 en voor het weekend 35 euro. Kinderen geboren op of na 1 januari 1997 en vrouwen genieten van gratis inkom.

www.circuit-zolder.be, www.zolderglamourdays.be

2 suggeties bij “FIA GT1 World Championship op circuit Zolder met extra aandacht voor dames op 9 en 10 april

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.