Zet jezelf in kijker tussen 28 november 2022 en 4 december 2022 op openbare weg

Standaard

De politie Limburg Regio Hoofdstad lanceert de zichtbaarheidscampagne ‘Zet jezelf in de kijker’. Dit jaar richt de politiezone zich specifiek op voetgangers. Door middel van fluorescerende teksten op de voetpaden wil ze hen eraan herinneren om zichzelf altijd in de kijker te zetten.

In de politiezone Limburg Regio Hoofdstad raken jaarlijks gemiddeld 40 voetgangers betrokken in een verkeersongeval. Om dit aantal terug te dringen lanceert de politiezone de zichtbaarheidscampagne ‘Zet jezelf in de kijker’. Een goede zichtbaarheid zorgt er immers voor dat zwakke weggebruikers sneller opgemerkt worden door bestuurders.

“Wij stellen vast dat mensen vaak niet de reflex hebben om een fluohesje aan te trekken wanneer ze ’s avonds nog een rondje gaan joggen of even de hond uitlaten,” zegt korpschef Philip Pirard. “Fluorescerende kledij zorgt ervoor dat je al zichtbaar bent op 150 meter, met donkere kleding is dat amper 20 meter. Zeker nu de klok werd omgezet en het ’s avonds al snel vroeg donker zal worden, willen we onze inwoners er nog eens op wijzen hoe belangrijk het is om als zwakke weggebruiker goed zichtbaar te zijn.”

Boodschappen op de rijbaan

In samenwerking met de verschillende gemeenten van de politiezone worden er in de loop van de komende weken fluorescerende boodschappen op voetpaden en wegen aangebracht. “De verschillende gemeenten van de politiezone namen zelf al een heel aantal initiatieven rond zichtbaarheid,” zegt Steven Vandeput, voorzitter van het politiecollege. “Maar omdat we dit thema niet genoeg in de kijker kunnen zetten, willen we ook deze boodschap verspreiden in de volledige politiezone.”

De slogan ‘Zet jezelf in de kijker’ zal op een tachtigtal locaties in de politiezone oplichten. “We hebben vooral gekozen voor plaatsen waar veel voetgangers voorbij komen of waar er in het verleden veel verkeersongevallen gebeurden,” klinkt het bij de politiezone.

Daarnaast zal de boodschap ook op alle voertuigen van de politiezone verschijnen.

Campagneweek

Van 28 november 2022 tot en met 4 december 2022 organiseert de politiezone een campagneweek. “Dan gaan we fluorescerende slapwraps uitdelen op de verschillende locaties om onze actie extra in de kijker te zetten.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.