Willy Claes gehuldigd voor 20-jarig voorzitterschap AUHL in CC Hasselt

Standaard

Op de officiële opening van het nieuwe academische jaar tijdens de academische zitting werd Willy Claes op 22 september 2022 gehuldigd voor zijn 20-jarig voorzitterschap van de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg of AUHL met UHasselt en Hogeschool PXL in het CC Hasselt.

Ben Weyts, vice-minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs en Ben Lambrechts, algemeen directeur Hogeschool PXL, gingen met hun toespraken de huldiging vooraf.

De Minister van Staat herhaalde zijn standpunt nog tijdens zijn redevoering, dat de UHasselt nog moet uitbreiden tot een volwaardige unief, alhoewel de tegenstand van Weyts en de andere universiteiten groot is. UHasselt heeft sinds dit academiejaar de faculteit Humane wetenschappen bijgekregen en dat vindt Claes een goede start, maar hij wil meer opleidingen naar Limburg halen, zodat UHasselt een volwaardige universiteit wordt met een eensgezinde politiek van de politieke partijen en het socio-economische organisaties, want kennis is ons enige goud wat we hebben.

Weyts vindt de UHasselt al volwaardig en ziet liever de instelling evolueren volgens zijn specifieke identiteit en mogelijkheden naar een samenwerking met de universiteit van Maastricht in plaats van zich klassiek te profileren als concurrent van andere Vlaamse universiteiten met dezelfde opleidingen.

Hendrik Verbrugge volgt Willy Claes op als voorzitter van de AUHL. Jo Vandeurzen is voorzitter van UHasselt en Frank Smeets van Hogeschool PXL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.