Inloophuis Osso opent op 18 mei 2022 in De Serre Hasselt

Standaard

Osso is een inloophuis voor dak- en thuisloze jongeren tussen 18 en 25 jaar die nood hebben aan een goed gesprek, even willen tot rust komen en met vragen zitten. Inloophuis Osso opent officieel op 18 mei 2022 tussen 17en 19u in de lokalen van De Serre in de Dokter Willemsstraat 34 in Hasselt onder de drijvende kracht van Musti Onlen in samenwerking met Arktos vzw en VZW Homie dankzij de steun van de Vlaamse overheid. Inloophuis Osso is dagelijks open tussen maandag en donderdag tussen 9 en 14u.

“Onze focus ligt niet op hulpverlening, maar wel op het laagdrempelig ondersteunen van deze jongeren. We ontvangen hen in een huiselijke omgeving, bieden hen een tas koffie aan, laten hen tot rust komen op een ‘veilige’ plek. Als ze nood hebben aan een gesprek, staan we voor hen klaar. We maken kennis, luisteren naar hen, beantwoorden hun vragen, geven advies en ondersteunen hen in de stappen die nodig zijn om uit hun kwetsbare situatie te geraken,” aldus Musti Onlen op Facebook.

Eén keer per week wordt samen met de jongeren een groepsactiviteit georganiseerd. “Op vraag van de jongeren nodigen we ook organisaties en diensten uit om vormingen rond bepaalde thema’s te geven,” besluit hij zijn relaas.

Voor de inrichting van Osso is men nog op zoek naar hoekzetels en tv-meubilair.

https://www.facebook.com/ossoinloophuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.