Welke Hasseltse lagere scholen willen gratis stripboeken over oude kinderspelen om ze uit te delen onder leerlingen?

Standaard

Serviceclub Fifty-One Hasselt wil gratis stripboeken in het Hessels dialect en Algemeen Nederlands over oude kinderspelen brengen naar lagere scholen in Hasselt voor verdeling onder de leerlingen. De strip werd vertaald in het Hessels door Marco Clerinx, voorzitter van Veldeke Hasselt, de vereniging voor het behoud en promotie van het Hasselts dialect.

Oude kinderspelen zoals ’n handspeel bèvèèfkebaste, slengskeschejte, éût te pot schejte en hoe kies je kapiteins van je ploeg worden uitgelegd aan de hand van dit stripverhaal in het smakelijk Hessels dialect met daaronder het Algemeen Nederlands.

Opzet is om leerkrachten en leerlingen te laten kennismaken met het Hasselts dialect en de oude kinderspelen, delen uit ons rijk erfgoed. Daarom dat het stripboek ook kan worden geïmplanteerd in de les. Er is zelfs op aanvraag hulp voorzien om de spelen te komen aanleren en om de strip te komen vertellen in het Hasselts dialect.

Ook 30.000 ingezamelde knikkers of kabassen worden eveneens gratis ter beschikking gesteld van de lagere scholen. Als kers op de taart kunnen zelfs een prijsvraag met prijzen voor de beste tien inzendingen en een aankoopcheque van 500 euro voor de school met de meeste inzendingen (totaal aantal leerlingen/inzendingen) te organiseren. De Fifty-One Club Hasselt is ook bereid om mee te helpen de organisatie van oude kinderspelen in april/mei 2022 onder de deelnemende lagere scholen.

En last but not least schenkt sponsor Natuurpunt Hasselt-Zonhoven boompjes aan de scholen voor een boomplantactie al dan niet met ondersteuning bij aanplanting op een zelfgekozen plaats.

Wil je als schooldirectie deelnemen aan deze leuke actie van serviceclub Fifty-One Hasselt, dan kan je je Groot-Hasseltse onderwijsinstelling inschrijven via een mail naar tony.klinkers@gmail.com (0476/67 61 73) of robert.gysemans@telenet.be (0475/72 52 79).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.