Voedselbank Limburg neemt 10.000 gratis maaltijden voor minderbegoede Limburgers in ontvangst

Standaard

Het was druk op woensdagvoormiddag 15 december 2021 bij Voedselbank Limburg in de Herkenrodebosstraat in Kuringen, want maaltijdenproducent Deliva (vroeger bij Groep Schepers) & cateringbedrijf Umami (ook grootkeuken bij UHasselt) schonken 10.000 porties soep en vol-au-vent met puree aan de voedselbank om ze verder te verdelen onder de Sint-Vincentiusverenigingen, OCMW’s en andere sociale organisaties die zich bezighouden met ondersteuning van minderbedeelde Limburgers. Een mooi kerstgeschenk aan deze doelgroep.

Een contingent van 6.500 maaltijden die gemakkelijk te bewaren zijn in de koelkast, is al de deur uit voor verdeling. Bovendien schonk de Genkse firma Deliva, die al 30 jaar kant-en-klare maaltijden bereidt, 135 eenpersoonsmatrassen voor behoeftigen in Hasselt en Heusden-Zolder.

Tijdens de eerste coronagolf in maart 2020 mocht het zorgpersoneel van Limburgse en Antwerpse ziekenhuizen al 5.000 maaltijden van Deliva in ontvangst nemen.

CEO Hans Desmet van Deliva en voorzitter Hendrik Claessens van Voedselbank Limburg reageerden erg trots op deze schenkingen. Naast Deliva en de Limburgse Voedselbank waren ook Umami Catering, Sint-Vincentius Limburg en Rotary Club Hasselt vertegenwoordigd op deze schenking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.