POLL: Nieuwe invulling voor Hasselts TT-Center

Standaard

De leegstand van het Hasselts TT-Center is een schandvlek in het stadscentrum. Sinds het vertrek van Media Markt november 2018 volgden andere ketens de aftocht in een snel tempo, ondanks Torfs verhuisde en vernieuwde op de site.

Aan de kant van de Sint-Jozefsstraat blijven alleen nog Torfs, Kruidvat, Pimkie (?), Paris XL en Ulla Popken over. In maart 2020 staan de overige panden leeg. In het TT-steegje heerst er minder leegstand. Daar heb je nog een Carrefour Express, Wibra, Zeeman, de Post, Café Manger, de speelhal en schoenmaker Fabio.

Minder klanten sinds het verdwijnen van Media Markt op de eerste plaats en te hoge huurprijzen op de tweede plek zijn zo wat de hoofdmotieven om te verhuizen of te stoppen.

Quartier Bleu heeft ook een aanzuigeffect voor ketens en handelaars, vermoedelijk wegens gunstige huurvoorwaarden het eerste anderhalf jaar.

Investeerders wachten om te investeren in nieuwe zaken, totdat duidelijk is hoe Quartier Bleu shoppers en bezoekers gaat aantrekken en of deze mensen ook nog het stadscentrum met meer belevingsmogelijkheden zullen aandoen tijdens hun bezoek aan Hasselt.

Maar welke belevingsmogelijkheden in het lege TT-Center om er terug een ware trekpleister van te maken?

Een suggestie over “POLL: Nieuwe invulling voor Hasselts TT-Center

 1. Laurens

  Media Markt wilde niet weg uit het TT Center, maar raakte het niet eens over de huurprijs. We hebben gezien tot wat dit alles heeft geleid. Er zullen er nog vertrekken. ICI Paris XL heeft drie filialen in de binnenstad. Dan zie je de bui al hangen …

  Het is duidelijk dat de site nood heeft aan een publiekstrekker. De enige winkelketen die de rol kan invullen, lijkt me UNIQLO. Een keten als Eataly (Italiaanse supermarkt en foodmarkt) zal (helaas) te hoog gegrepen zijn voor een stad als Hasselt.

  Een bioscoop, binnenspeeltuin of bowlingbaan? Daarvoor zijn er alternatieven buiten het centrum MET gratis parking. Dat is iets dat vaak over het hoofd wordt gezien. En een VR ervaring zit ook al in de grenslandhallen.

  De kelderruimte van het TT Center (waar o.a. Casa & Bart Smit hebben gezeten) zou je eventueel kunnen omvormen tot een extra fietsenstalling, met mogelijkheid om elektrische fietsen en steps gratis op te laden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.