Aanleg verbindingsplein tussen Blauwe Boulevard en Molenpoortplein in Hasselt verloopt in twee fases

Standaard

verbindingsplein

De aanleg van het verbindingsplein tussen de Blauwe Boulevard en het Molenpoortplein in Hasselt verloopt in 2 fases. Tot 21 oktober 2019 loopt de voorbereidende fase met de herinrichting van de zone aan de noordkant van de Groene Boulevard en het plein voor het Oud Gasthuis.

Fase 1 tot eind 2019 is voor de aanleg van een tijdelijke omleidingsweg voor zwakke weggebruikers en wagens tussen 21 en 25 oktober 2019 aan de buitenkant van de Groene Boulevard. Zes meter breed wordt deze infrastructuur: drie meter voor dubbele fietsricting en één rijbaan in plaats van twee voor het autoverkeer op de Groene Boulevard in de werfzone.

Fase 2 loopt van begin januari 2020 tot eind maart 2020 en omvat de herinrichting van de paars, blauw en groen gemarkeerde zones, waar nutsleidingen en een gedeelte van de riolering worden vernieuwd en de aanleg van nieuwe bestrating voor de volledig opgebroken bestrating moet gebeuren.

Hasselaren moeten ook afscheid nemen van de parking aan de kop van de kanaalkom en van de insteekparkings voor het Volkstehuis langs de Kempische Kaai.

De Kattegatstraat wordt autovrije zone. De inrit naar de ondergrondse Molenpoortparking blijft behouden en de uitrit is voorzien ter hoogte van de Gasthuisstraat, die definitief vanaf 21 oktober 2019 van rijrichting veranderd richting Demerstraat.

Tenslotte zal de Holiday Inn zijn ingang moeten verplaatsen van de Kattegatstraat naar het plein van het Oud Gasthuis, waar een volwaardige rijweg met zes kortparkeerplaatsen komt.

Tegen de opening van Quartier Bleu op 20 maart 2020 moet het grootste deel van deze werken voltooid zijn.

https://www.hasselt.be/verbindingsplein

Een suggestie over “Aanleg verbindingsplein tussen Blauwe Boulevard en Molenpoortplein in Hasselt verloopt in twee fases

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.