Grote Limburgse Parade 2019 volgt op 17 oktober 2019 parcours van Hasseltse Groene Boulevard

Standaard

pxl armoede 4

Op initiatief van Rimo Limburg, de Universiteit voor het Maatschappelijk Belang en een 15-tal armoedeorganisaties van Trefpunt Armoede vertrekt op 17 oktober 2019 vanaf 17u30 aan het Hasseltse Dusartplein de Grote Limburgse Parade 2019 om op een ludieke en kleurrijke manier te tonen dat vele mensen een krachtdadiger beleid vragen om de armoede te bestrijden, eenzaamheid tegen te gaan en verzuring te neutraliseren. Het is dan niet voor niets de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede en Sociale Uitstoting.

Talrijke armoedeorganisaties en jeugdwelzijnswerkingen brengen in de Parade een thema tot leven zoals betaalbaar wonen, ecologisch leven, onderwijskansen, geestelijke gezondheid, gezonde voeding, armoede uit de doofpot en uitkeringen van samenwonenden.

Vele middenveldorganisaties en verenigingen stappen mee uit solidariteit. In de stoet dragen de wandelaars een lang aan elkaar geknoopt laken mee als teken van verbondenheid.

Bij aankomst aan de start is er soep en muziek van rapper Don Luca voorzien en wordt 17 seconden heftig kabaal gemaakt, ook als teken van verbondenheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.