Vijf parkeerplaatsen langs Hasseltse Maagdendries maken plaats vanaf 15 juli 2019 voor tijdelijke bushalte van Centrumpendel

Standaard

bushalte maagdendries

Door nakende werken in de Ridderstraat tussen de Havermarkt en Cellebroedersstraat en te smalle doorgang met gevaar voor fietsers door de grote vervuilende Lijnbussen wordt het parcours van de Centrumpendel verkort. Er komt nu een tijdelijke bushalte langs de Maagdendries, waarvoor vijf parkeerplaatsen worden opgeofferd. 

Deze halte is tijdelijk zolang De Lijn geen nieuwe, kleinere en milieuvriendelijker elektrische bussen kan inzetten als Centrumpendel op dit traject. Die zijn gepland in april 2020. De Lijnbus blijft het centrum binnenrijden via de Ridder Portmansstraat en uitrijden via de tevens smalle Diesterstraat.

Minder mobiele mensen kunnen de overstap van de Maagdendries naar de Grote Markt maken met behulp van fietstaxi’s. Dat systeem staat nog niet helemaal op punt. De Babbelfiets dagelijks vóór 11u en na 15u is een deel van de oplossing, maar of het materiaal het zolang uithoudt, is een andere vraag. Tussen 11 en 15u valt De Babbelfiets onder contract voor toeristische rondritten in de binnenstad in dienst van Toerisme Hasselt.

Schepen Schepers stelt dat de bedrijfszekerheid van fietstaxi’s verzekerd wordt door onder andere extra accu’s en reservefietsen. Wie dringend onderhoud uitvoert, is nog een open vraag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.