Parking Molenpoort Hasselt blijft bereikbaar voor inkomend verkeer na heraanleg kop kanaalkom en Kattegat

Standaard

Na een positief publiek onderzoek voor de omgevingsvergunning starten hopelijk de werken voor de heraanleg van de kop van de Hasseltse kanaalkom en de Kattegatstraat half oktober 2019 om tegen de opening van de winkels in Quartier Bleu in maart 2020 voltooid te zijn.

Die heraanleg impliceert dat er een pleinfunctie komt tussen de kop van de kanaalkom en de Kattegatstraat met daartussen de Groene Boulevard met fiets- en autoverkeer en een breed zebrapad met lichten voor de zwakke weggebruiker. Ook zal de ingang van de Holiday Inn worden verplaatst naar de overkant met een grasveld ertussen, aanpalend aan het nog te renoveren pand van het toekomstig vijfsterrenhotel.

De Kattegatstraat blijft functioneren als inrit voor het autoverkeer van de Groene Boulevard naar parking Molenpoort, net als de Isabellastraat. Het uitgaand verkeer verloopt dan via de Gasthuis- en Demerstraat. Ook het autoverkeer via de Slachthuiskaai naar de Groene Boulevard is tijdelijk in inkomende zin, totdat het stadsbestuur tot de constatatie zal komen dat dat verkeer de Groene Boulevard oververzadigd raakt.

De bestaande fietsstraat op het parcours van Isabella- en Gasthuisstraat blijft bestaan met dubbele rijrichting voor de fietsers.

Belangrijk om weten is wel dat het toekomstig hotel gebruik zal maken van de reeds bestaande ondergrondse parking met in- en uitrit in de Gasthuisstraat voor hun klanten. Ook voor een aanrijroute vanaf de ingang van het hotel op de Thonissenlaan naar de Kattegatstraat moet ook gedacht worden.

Voor de rest wordt het nieuwe verbindingsplein tussen het historische stadscentrum en Quartier Bleu vergroend met een vijftiental bomen.

Het kermisvuurwerk 2019 en de intrede van Sinterklaas begin november 2020 kunnen gewoon plaatsvinden aan de kop van de kanaalkom zonder dat de werken storen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.