Burenprotest tegen testfase invoering schoolstraat VBS De Boomgaard Hasselt

Standaard

de boomgaard 1

Vanaf dinsdag 23 april 2019 tot en met eind juni 2019 wordt de Boomkensstraat in Runkst ter hoogte van VBS De Boomgaard deels afgesloten voor een verkeersveiligere omgeving met properder luchtkwaliteit als testfase voor de invoering van een schoolstraat. Initiatiefnemers zijn het stadsbestuur en ouderraad.

De buurtbewoners van onder andere de Wouters- en Harmoniestraat zijn razend en klagen dat ze geen inspraak in en weinig of geen gedetailleerde info hebben gehad over het project van de testfase voor de invoering van een schoolstraat. Negatieve bezwaren overheersen bijgevolg bij de buurtbewoners in de aanpalende straten.

Immers in de Boomkensstraat en de Fonteinstraat worden telkens tussen 8 en 9u drie parkeerplaatsen ingepalmd voor de schoolstraat, wat betekent dat parkerende buurtbewoners moeten zorgen dat ze hun wagen vóór 8u verplaatsen of ermee vertrekken. De Woutersstraat heeft sinds recent zelfs een äanpassing naar andere rijrichtung, wat zelfs misverstanden bij automobilisten met zich meebrengt.

Het probleem van de uitlaatgassen van de auto’s worden door de schoolstraat gewoon verlegd naar de aanpalende straten. Daar kunnen ouders hun wagens parkeren met al dan niet ronkende motoren om hun kinderen af te zetten en op te halen van het school, terwijl een snuffelpaal ter hoogte van de school de betere luchtkwaliteit tijdens de tijden van de schoolstraat moet meten. Dat vinden ze gewoon pesten van de buurtbewoners.

Besluiten kunnen we door te stellen dat het stadsbestuur de Runkstenaren tegen elkaar opzet met deze beslissing. Pas na hun beslissing komt mobiliteitsschepen Marc Schepers samen met enkele mobiliteitsexperten op woensdag 17 april 2019 praten met de buurtbewoners op de hoek van de Wouterstraat met de Boomkensstraat over het probleem.

Advertenties

9 gedachtes over “Burenprotest tegen testfase invoering schoolstraat VBS De Boomgaard Hasselt

 1. Knaepen

  De borden zijn geplaatst en volgens de brief gaat dit in voege op 23 april. In de Woutersstraat wordt nu al in 2 richtingen gereden. Daar het niet duidelijk is voor niet bewoners en bewoners, vanaf wanneer dit eigenlijk geldig is. Dit is dit een gevaarlijke situatie.

  Like

 2. Nicky Bosmans

  heb gisteren al een discussie gehad toen ik halverwege de straat was en in tegenrichting kwamen 2 wagen, heb ze vriendelijk gewezen op de borden, maar begon al met een ongeloof op hun gezicht …
  is logisch, smorgens mocht je zo rijden, smiddags niet meer …
  en tot 23u savonds langs 2 kanten wagen inrijden … foei stad hasselt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.