777ste Paardenmarkt 2019 Kuringen haalt net geen 100 paarden wegens controle

Standaard

paardenmarkt 2019

Het droge weer op zaterdag 23 maart 2019 deed duizenden bezoekers afzakken naar het centrum van Kuringen voor de 777ste Paardenmarkt met nevenactiviteiten, zoals kermis en jaarmarkt. Veel meer dan vorige uitgeregende editie.

Het evenement haalde net geen 100 paarden, omdat ze controle kregen van het Federaal Voedselagentschap, dat zo’n 60 hoofdzakelijk Nederlandse paarden niet liet uitstappen uit hun boxen, wegens het ontbreken van exportpapieren, terwijl hun paspoorten wel in orde waren. 

In de arena in de schaduw van het Prinsenhof was veel belangstelling voor een optreden van paardenfluisteraar Jossy Reynvoet. Ook showgroep Le Winne met dressuur en voltage met Friese paarden voelden zich duidelijk in hun sas tussen de vele toeschouwers. In de tent was het linedance. 

Burgemeester Vandeput was ook aanwezig tijdens de misviering in de Sint-Gertrudiskerk. Voor Kris Leenaers van Project 14/18 Kuringen-Hasselt was dat de gelegenheid om zijn zesjarig oorlogsproject in alle schoonheid af te sluiten. Andere politici gelijk Tom Vandeput liepen er ook rond.

Zoals de traditie het wil, verkochten De Boezeroenen tijdens deze 40ste Paardenmarkt moderne versie hun paardenvijgen aan het grote publiek. Zelfs Tutske met De Stadsraad dook op in Kuringen met zijn Zjeneverkaar. De Hasseltse jeneverconfrérie kon niet achterblijven.

Organisatievoorzitter Bart Lambrecks was enthousiast over deze editie van de Paardenmarkt en kijkt al uit naar de volgende!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.