Fietsen door park in maandelijkse Critical Mass Hasselt

Standaard

critical mass 3

Jawel, ze zijn wat uit het nieuws verdwenen, maar sympathisanten van het Hasselts Fietsfront organiseren nog elke laatste vrijdag van de maand – en dat al een jaar lang – een avondlijke fietstocht door de straten en parken van Hasselt om aandacht te vragen voor  een waardige plaats van de fietsers in het drukke autoverkeer. Minder wagens betekent ook betere luchtkwaliteit.

Zo reden tientallen fietsers vanuit de Fietsbar in de Dorpsstraat een ritje van een uurtje door Hasselt op vrijdag 22 februari 2019. Op het parcours stond ook de passage van het Stadspark CC Hasselt om de politici te overtuigen dat de bouw van een ondergrondse parking niet nodig is in het park. Het ziekenhuis verhuist toch op termijn en meer ondergrondse  parking bij het handelscentrum trekt ook extra vervuilend verkeer en onveiligheid aan.

Advertenties

Een gedachte over “Fietsen door park in maandelijkse Critical Mass Hasselt

  1. Jean-Pierre Blocken

    Vorig jaar me geërgerd aan zo’n groep die de hele Kempische steenweg in nam en aan de Kempische poort klakkeloos voorbij het rode licht reed. Arrogantie ten top. En voor een goed begrip: ik was te voet, niet als automobilist! De deelname van tal van kinderen aan deze “raid” van de groel anarchistische fietsfanaten vond ik onverantwoord. Wat als die dat morgen spontaan beginnen doen? Hopeljk houd men zich bij het initiatief dat hierboven beschrijft wel aan de verkeersregels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.