Nietszeggende bekendmaking over aanvraag van openbaar onderzoek voor omgevingsvergunning van Albertgalerie in Hasselt

Standaard

galerie albert 1

Aan de twee straatetalages van de hoekwinkels van de Koning Albertgalerie samen met de twee aanpalende vitrines in de Hasseltse Koning Albertstraat hangen nietszeggende gele affiches voor de bekendmaking over de aanvraag van een openbaar onderzoek voor een omgevingsvergunning.

De galerie is al lang in verval en er zijn reeds twee keer plannen in de pers bekendgemaakt om eerst de ruimte open te gooien met verbinding met het Limburgplein en om er twee grote winkels plus kelderwinkels met appartementen bovenop te bouwen. Die plannen lijken on hold te staan, aangezien de grote leegstand van grote handelspanden in de binnenstad plus de komst van meer dan 20.000m² extra handelsruimte in Quartier Bleu onzekerheid betreffende de investering met zich meebrengt.

Maar de bouwwerken zouden ook moeten samenlopen met de renovatie en verbouwing van galerie De Ware Vrienden naar een open karakter, waar meerdere eigenaars van winkelpanden moeten meebeslissen. Iets wat zeer moeilijk realiseerbaar is. Die plannen lijken dan ook opgeborgen.

Momenteel zijn in galerie Albert nog vier winkels open: één boetiek, één lederwarenshop, Tupperware en de pizzeria. Naast Moda ligt nog Too Many Bunnies en de voormalige pelswinkel Marie-Louise is leeg. Appartementen erboven zijn in verval en lijken onbewoonbaar. De kunstgalerie staat eveneens leeg. Een deur sluit de doorgang met galerie De Ware Vrienden ’s avonds, evenals met het rolluik in de galeriegang.

Gelukkig wordt de galerie proper gehouden en valt er geen vandalisme of vernieling te bespeuren.

Voorlopig mogen de handelaars in galerie Albert nog zeker tot eind 2019 blijven zitten in hun pand. Wat daarna gebeurt, is koffiedik kijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.