Kapermolenpark Hasselt wordt na heraanleg pareltje om te koesteren

Standaard

Aan de hand van ideeën van het burgerparticipatieproject en ontwerp van ontwerpbureau BuroLandschap wordt vanaf begin februari 2019 tot tegen de zomer 2019 de heraanleg van het Hasseltse Kapermolenpark aangepakt. Fietsen en wandelen door het park in die periode kan niet meer wegens veiligheidsoverwegingen. Eerst wordt er gestart met werken aan de vijver, nadien aan de fietspaden.

Nieuw komt daar in eerste fase: een vernieuwing van het fietspad langs de Demer richting schaatsbaan met halverwege een nieuwe overbrugging naar de overkant, een eigen aftakking van nabijgelegen Demer naar de parkvijver met een kronkelend verloop en meer vijverruimte, goed voor natuur en vissen; stapstenen door het water met nieuwe bruggen en paden; een kunstmatige uitkijkheuvel centraal in het park met een amfitheater voor evenementen tegen de helling en in de holle heuvel een vleermuizenkelder; een zwaluwenwand als broedplaats voor de oeverzwaluw. De Finse piste blijft en wordt ook deels verlegd naar de andere oever. Extra elementen zorgen voor de versterking van de natuurbeleving in het Kapermolenpark. Paden en bruggen zijn toegankelijk voor rol- en kinderwagens. 

Fase 2 staat gepland in 2020 en daarbij wordt de parking langs de Elfde Liniestraat verwijderd om plaats te maken voor nieuwe speeltuintjes voor verschillende leeftijdscategorieën.

Extra sportelementen in het park worden voorzien in fase 3.

Advertenties

Een gedachte over “Kapermolenpark Hasselt wordt na heraanleg pareltje om te koesteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.