770 meter rode wol voor mutsen, sjalen en dekens voor minderbedeelden

Standaard

De succesvolle rode sjalenactie van december 2018 van het Limburgs Regenbooghuis in de Hasseltse Meldertstraat krijgt een vervolg. Er is beslist om van de ontknoopte rode wollen sjaal van 770 meter mutsen met en zonder pompon, sjalen en dekens te maken voor de Kerngroep Kansarmoede binnen het RBHL, die ze verder naar de juiste bestemmelingen, naar minderbedeelden, zal verdelen.

“Inmiddels is de rode sjaal van 770 meter al in stukken ontknoopt en gewassen en zijn de eerste twintig sjalen gemaakt. Toegeleverde kleine stukjes wol kunnen we gebruiken voor het maken van kindermutsen met pompon, terwijl volwassenen een groter formaat krijgen zonder pompon. We sorteren ook stukken sjaal die ongeveer even lang zijn, zodat we die kunnen vaststeken op een fleecedeken, waardoor dit lekkere, warme dekens worden,” zegt Manon Van Engelen, coördinatrice Gelijke Kansen bij het RBHL. Zelfs wordt in groep nagedacht om poncho’s te maken.

“Het ontknopen van de lappen sjaal in kleinere stukken kost heel veel tijd. Zo zullen gemiddeld één keer per maand op woensdagavond of -middag vrijwilligers samenkomen in het RBHL of zelfs op een andere plaats om het project te realiseren. Communicatie daarrond verloopt via onze Facebookpagina.”

Het hele project rond de rode sjalenactie brengt veel mensen samen ongeacht leeftijd, afkomst en gender en draagt zo een steentje bij tot de sociale cohesie. Ook krijgen de stukken sjaal een tweede leven, goed voor de duurzaamheid.

https://www.facebook.com/Regenbooghuis

Advertenties

Een gedachte over “770 meter rode wol voor mutsen, sjalen en dekens voor minderbedeelden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.