Verwendagen voor mantelzorgers op 20 en 21 november 2018 in Hasselt

Standaard

Op 20 en 21 november 2018 worden 240 Limburgse mantelzorgers in de watten gelegd, een gezamenlijk initiatief van CM, Samana, OKRA Zorgrecht en Syntra Limburg. Vijftig cursisten van Syntra zorgen ervoor dat de Syntracampus in Hasselt wordt omgetoverd tot een wellnesscentrum voor mantelzorgers. 

Mantelzorgers willen me-time

Door twee verwendagen voor mantelzorgers te organiseren willen CM, OKRA en Samana aandacht vragen voor een belangrijke behoefte bij mantelzorgers: me-time. Uit een bevraging van CM blijkt namelijk dat een dag voor mantelzorgers niet lang genoeg duurt.

Beginnende mantelzorgers zouden graag meer taken uitbesteden om meer quality-time door te kunnen brengen met de persoon waarvoor ze zorgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om poetshulp via een dienst voor gezinszorg.

Limburgers die al langer mantelzorger zijn – de grootste groep – zoeken voornamelijk oppashulp. Zo willen ze tijd vrijmaken voor hun sociale contacten of voor hun broodnodige eigen ontspanning.

Verwendagen

Op 20 en 21 november 2018 zullen 240 Limburgse mantelzorgers naar Syntra Hasselt komen voor een gratis verwendag. Op het programma staat een heel menu aan relaxbehandelingen: gelaatsverzorging en make-up, rugmassage, manicure en nagels lakken, een nieuw kapsel… Tussen de behandelingen door kunnen de mantelzorgers terecht in een relaxruimte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.