De Serre Hasselt opent op 23 november 2018 als broeiplaats voor jongeren tot april 2019

Standaard

stadhuis administratief 2

Vanaf 23 november 2018 trekt de jeugd tot april 2019 in De Serre in het voormalig stedelijk administratief centrum op het Groenplein. Tweede keer goede keer kunnen we zeggen. In dit pop-up jeugdhuis in het kwadraat, ondersteund door de jeugddienst en jeugdraad, krijgen jongeren ruimte om te experimenteren, te ontdekken, te ondernemen of gewoon te zijn. Iets waar ze zelf vragende partij voor waren, zo bleek tijdens een intensieve bevraging van Hasseltse jongeren. De Serre is een ontmoetingsplek op hun maat. Geen stijve bedoeningen, maar een plek voor en door jongeren.

Eén huis, acht kamers

De Serre bestaat uit verschillende delen, elk met hun eigen functie in het geheel.

  • De Bar is de centrale ontmoetingsplaats van De Serre. Hier kunnen jongeren verzamelen, ideeën uitwisselen of samen iets drinken. Je kan er even ontsnappen aan de drukte van de stad en gezellig rondhangen. Op vrijdag kunnen studenten hier terecht na school.
  • Op zondag vinden er alternatieve beurzen plaats onder de noemer De Markt.
  • Het Atelier is de plaats waar creativiteit hoogtij viert. Hier kan je werken aan je eigen scheppingen, experimenteren of bijleren van de meesters in het vak.
  • In De Vitrine gaan ze nog een stapje verder door een samenwerking met PXL MAD. Deze partner bezet de ruimte met wisselende exposities, masterclasses en vitrinekunst.
  • Jonge ondernemers, freelancers of starters met een plan kunnen huishouden in De Werkplek, een open kantoor, waar je een bureautje kan reserveren en komen werken.
  • In Het Zicht vormen Kids VZW en Assjette VZW een brug voor maatschappelijk kwetsbare met de maatschappij.
  • De Broeikas is een polyvalente evenementenruimte waar jongeren en hun organisaties zelf kunnen presenteren. 
  • De Beeldbuis speelt in op de hedendaagse beeldcultuur. Hier komt onder andere de Chase YouTube Space, waar jongeren begeleid worden naar de ultieme vlog en het uitbouwen van hun YouTube-kanaal.

Opening op 23 november 2018

In het openingsweekend op 23, 24 en 25 november 2018 staat het Groenplein volop in bloei. Op vrijdag openen de deuren van De Serre en de bar om voor het eerst in gebruik te nemen. Op zaterdag staat creativiteit centraal, met verschillende workshops en jonge creatievelingen die er live komen werken. Zondag is gereserveerd voor een alternatieve kledingbeurs en closet sale.

Vanaf het openingsweekend is De Serre open op verschillende dagen door de week en in het weekend. De komende maanden vinden er alvast verschillende workshops en projecten plaats, georganiseerd door of in samenwerking met jongeren. “Na de sluiting van De Serre in april 2019 blijft het stadsbestuur streven naar blijven streven naar een permanent jeugdhuis in het centrum van Hasselt,” aldus schepen van Jeugd El Ouakili.

https://www.facebook.com/deserrehasselt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.