Vier jongeren uit Kuringen worden ontvangen op 9 november 2018 door Koning en Koningin

Standaard

de graef 5

Vier jongeren uit Kuringen worden op vrijdag 9 november 2018 ontvangen op het Koninklijk Paleis door Koning Filip en Koningin Mathilde in het kader van hun inzet rond het thema oorlog, vrede en herinneringen bij het Project 1914-1918 Hasselt Kuringen de afgelopen vijf jaar in het herdenkingsjaar van het einde van WO1.

Project 1914-1918 Hasselt Kuringen is een initiatief van de Kuringse heemkundige kring. In de afgelopen vijf jaar namen 1500 jongeren actief deel aan tal van evenementen.

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen geeft een concert in aanwezigheid van Prinses Astrid en Prins Lorenz. Er volgt ook een herdenking als sleutelmoment in de Europese en mondiale geschiedenis met een eerbetoon aan alle slachtoffers. 

Laatste outdoor herdenking

Op woensdagavond 7 november 2018 vond de laatste outdoor herdenking plaats van 2 van de 13 in WO1 gesneuvelde Kuringse soldaten rond de Sint-Gertrudiskerk in Kuringen. Een tachtigtal familieleden van Alphons Vandebroeck en Laurens-Jozef Schouterden en sympathisanten waren aanwezig. Voor de laatste editie outdoor was er ook een mooie samengestelde film met aangepaste muziek, zodat elke aanwezige de 13 gevallen soldaten nog eens recht in de ogen kon kijken. Op 23 december 2018 wordt de laatste en dertiende Kuringse gesneuvelde herdacht tijdens de eucharistieviering in de kerk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.