Hasseltse fietsstraten krijgen uitbreiding in wijken

Standaard

 

Eind september 2018 worden naast een noord-zuid as – Cellebroedersstraat, Havermarkt (tussen Cellebroedersstraat en Maagdendries), Ridder Portmansstraat, Maagdendries, Dokter Willemsstraat, Dorpsstraat (tussen Dokter Willemsstraat en Minderbroedersstraat) en Isabellastraat – doorheen de binnenstad, ook de Spoorwegstraat, Boomkensstraat en Kunstlaan omgevormd tot fietsstraten.

Op een fietsstraat mag de fietser de volledige rijhelft benutten. Het is als het ware één groot fietspad waar de autobestuurder te gast is, maximum 30 km/uur mag rijden en hij een fietser niet mag inhalen.

In de Boomkensstraat, Spoorwegstraat en binnenstad worden ter hoogte van de zijstraten borden aan die het begin of einde van een fietsstraat aanduiden, aangebracht. De kruispunten krijgen een rode laag en worden voorzien van logo’s. De Kunstlaan tussen de Groene Boulevard en de Casterstraat krijgt omwille van de middenberm een andere inrichting. Ter hoogte van de zijstraten worden er eveneens borden die het begin of einde van een fietsstraat aanduiden, geplaatst. Op de rijweg zijn in tegenstelling tot de andere straten van fietssymbolen en pijlen voorzien.

In de Boomkensstraat komt belijning, die de parkeervakken duidelijk aanduidt. De nieuw geschilderde parkeervakken worden op een aantal locaties afwisselend links en rechts van de rijweg ingericht, zodat er as-verspringingen ontstaan die een afremmend effect hebben. In de Spoorwegstraat zijn op een aantal plaatsen wegversmallingen met afremmend effect voorzien. Op termijn worden op deze versmallingen fietsenstallingen geplaatst. Er komt ook een bredere parkeerstrook aan de kant van de sporen om de rijbaan te versmallen en zo het verkeer af te remmen.

Hinder

Aanpassingswerken voor enkele weken afhankelijk van het weer starten eind september 2018. Plaatselijke hinder en omleidingen zijn mogelijk. Op plaatsen met veel hinder wordt ’s nachts gewerkt. Er komen ook tellussen begin oktober 2018 in de Dokter Willemsstraat, Minderbroederstraat, Runkstersteenweg, Slachthuiskaai, Martelarenlaan en Guffenslaan voor de meting van het fietsverkeer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.