250-tal kinderen en volwassenen fietsen in Hasseltse Heilig-Hartwijk tijdens Kidical Mass 2018

Standaard

Ondanks het slechte weer daagden op vrijdagochtend 21 september 2018 een 250-tal ouders, familie, vrienden en buren van de schoolkinderen van Kindercampus Tuinwijk en Dalton2 met de fiets op voor een ritje door de Heilig-Hartwijk, Kidical Mass genaamd.

“Niet op de fietspaden want die zijn er niet, maar op straat ‘en masse’ tijdens de ochtendspits. Waarom? Omdat kinderen ook verkeer zijn en dat mogen tonen en vooral ervaren,” stond aangegeven op Facebook. Heel wat politiekers van diverse partijen waren ook present.

“Het deelnemersaantal overstijgt onze verwachtingen,” aldus organisator Jan Castermans van Ouderraad Tuinwijk. “We hadden gehoopt op een 50-tal deelnemers, maar 250 is veel meer, te weten dat ruimschoots de helft fietsende kinderen waren, wat ons echt gelukkig maakt.” Vooral de sliert van fietsers op de Koningin Astridlaan tussen de Plantenstraat en Burgemeester Bollenstraat was indrukwekkend. Start en aankomst lagen immers op de Vrijwilligersplein.

Iedere fietser kreeg ook een hapje en drankje aangeboden. “De Wroeter had speciaal vier kisten appelen geleverd om uit te delen. Er waren eveneens koffie en koekjes voor alle deelnemers.”

We kijken uit naar Kidical Mass 2019 met nog meer deelnemende fietsers om hun bezorgheid te tonen over de verkeersveiligheid van fietsende kinderen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.