Grims verhalen 48: ‘Een mooie jonge vrouw’ van Tommy Wieringa

Standaard

jonge dame

Tommy Wieringa, de Nederlandse auteur die zichzelf bij elk nieuw boek opnieuw weet uit te vinden, mocht in 2014 het boekenweekgeschenk schrijven. Resultaat was deze novelle die nu, godzijdank, nog een keer werd uitgebracht door De Bezige Bij. De mooie harde kaft en het dikke romige papier doen de binnenkant recht: het is een pareltje.

Edward is de veertig al voorbij wanneer de mooie jonge Ruth zijn leven binnenfietst. Hij is intelligent, succesvol, gefocust op zijn werk. Zij sprankelt, is levenslustig, blij, jong. Hun relatie neemt een passionele vlucht maar gaat na even haperen. Zijn ze te verschillend?  Is het het leeftijdsverschil? Is het omdat zij nog kinderen wil en hij al lang niet meer? Tommy Wieringa weet de twijfel en vertwijfeling, het uiteengroeien en het ouder worden meesterlijk te vatten. Prachtige zinnen en geen woord te veel. Zelden geniet je als lezer zo intens van een zo intriest verhaal.

‘Een mooie jonge vrouw’ van Tommy Wieringa is een uitgave van De Bezige Bij en telt 144 bladzijden. Bij boekhandel Grim in Hasselt kost de novelle 16,99 euro.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.