60 seconds voor HAST en KTA-2 Hasselt op 9 mei 2018 in Heilig-Hartkerk

Standaard

60 seconds.jpg

Op woensdag 9 mei 2018 organiseren studenten van de UHasselt een evenement rond ondernemen voor zesde- en zevendejaarsleerlingen TSO en BSO in de Heilig-Hartkerk van Hasselt. Meer dan 200 scholieren van zowel HAST als KTA-2 in Hasselt zijn ingeschreven.

Studenten met een passie voor ondernemen bundelen hun krachten en organiseren een evenement om jongeren te inspireren om later zelf te gaan ondernemen. Vanuit de Universiteit Hasselt wordt door studenten voor scholieren een ondernemersevenement georganiseerd met een talk van niemand minder dan Koen Janssen, finalist van JCI Awards Limburg 2018, die de jongeren zal stimuleren om na te denken over ondernemen, samen met Jeroen Meermans van Total E.

De scholieren krijgen diverse businesscases voorgesteld waarop zij in groepjes kunnen brainstormen over hoe deze bedrijven hun business modellen ‘future proof’ kunnen maken. De workshop wordt gevolgd door een keynote die de leerlingen uitlegt hoe ze succesvolle pitches kunnen brengen.

Het evenement wordt vervolgens afgesloten met de voorbereide presentaties die ook beoordeeld zullen worden door een gerenommeerde jury bestaande uit succesvolle Limburgse ondernemers. De beste groepjes in elke categorie verdienen elk toffe prijzen.

Scholieren aanmoedigen om out of the box te denken, om verder te brainstormen over de business ideeën van de toekomst; dat is wat de organisatoren deze scholieren willen bijbrengen met deze interactieve workshop. “Door het evenement in een niet-alledaagse congreszaal te laten plaatsvinden willen we de leerlingen laten zien dat door out of the box te denken, heel veel mogelijk is,” zegt een van de organisatoren, Robin Vandecaetsbeek

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.