Aannemers laten heraanleg Hasseltse Grote Markt en aanpalende straten links liggen; slechts twee duurderen reageren op openbare aanbesteding

Standaard

social deal2

De heraanleg van de Grote Markt en aanpalende straten wordt uitgesteld naar 2019, aangezien er maar twee aannemers voor het dubbele van de begrote prijs van 2,2 miljoen euro inschreven voor de openbare aanbesteding en dat is volgens schepen Froidmont niet marktconform. Alle aannemers zitten met boordevolle orderboeken en in oktober 2018 komen de gemeenteraadsverkiezingen eraan.

Froidmont zou Froidmont niet zijn, als hij bij de pakken blijft zitten. Dus besluit hij al de heraanleg van de Kapelstraat, die in een slechte staat verkeerd, eerst aan te pakken in het voorjaar 2018 door een nieuwe openbare aanbesteding uit te schrijven om ze te kasseien, net als op de Boter- en Zuivelmarkt. Dat betekent dat bij het begin van de werken het auto- en busverkeer op de Grote Markt en Kapelstraat worden gestaakt op dit parcours, totdat de werken in de Kapelstraat zijn voltooid. Bussen zullen dan stoppen ter hoogte van ’t Vitamientje op de Havermarkt en moeten terugrijden naar het station via de Cellebroeders- en Ridderstraat, Maagdendries en Diesterstraat. Vanaf 1 oktober 2018 zou dan het parcours worden verlegd naar het Leopoldplein en busbaan op de Groene Boulevard, dat nog allemaal moet worden aangepast.

Vervolgens komt er dan nieuwe openbare aanbesteding in 2018 voor de heraanleg van de Grote Markt en aanpalende straten zonder de Kapelstraat. Deze werken hebben evenwel een grotere impact op de omgeving, aangezien er nieuwe riolering komt in een deel van de Kortstraat en Havermarkt en op de Grote Markt en omdat er nutswerken moeten gebeuren in de Kleine Maastrichterstraat, voordat de aannemer kan beginnen met kasseien te leggen.

Alleszins de bouwvergunning voor de hele site is inmeddels in orde.

http://www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.