Grims verhalen 24: ‘Ik ben Eleanor Oliphant’ van Gail Honeyman

Standaard

Ik ben Eleanor Oliphant

De Schotse Gail Honeyman heeft met dit debuut een lokale schrijfwedstrijd gewonnen. Vervolgens stonden uitgeverijen wereldwijd in de rij om haar een contract aan te bieden. Terecht, ‘Ik ben Eleanor Oliphant’ is een hartverwarmend book met een personage dat je niet snel zult vergeten.

Het leven van de 29-jarige Eleanor is overzichtelijk en monotoon: ze werkt als boekhoudster, heeft nauwelijks met iemand contact en in haar weekends eet ze diepvriespizza en drinkt ze wodka, alleen, in haar appartement. Sociale interactie is haar volledig onbekend  en de stuntelige pogingen die ze ertoe onderneemt zijn vaak hilarisch voor de lezer.

Ze is wel verliefd, op een zanger die ze in een supermarkt tegenkomt, en ze is er vast van overtuigd dat ze voor zich zal winnen. Als ze op een dag samen met een collega een zieke man op straat tegenkomt en ze zich het lot van deze man aantrekt komen er langzaam meer mensen in het leven van Eleanor. Maar dit betekent ook dat ze uit haar veilige cocon moet komen en dat ze de confrontatie moet aangaan met een groot trauma uit haar jeugd.

‘Ik ben Eleanor Oliphant’ is vaak grappig, vaak intriest, maar altijd levensecht. Een feelgood- boek, perfect voor de zomermaanden! Het boek is uitgegeven bij Cargo en kost 19.99 euro bij Boekhandel Grimm.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.