Viering 20 jaar Literair Museum Hasselt op 21 juni 2017: het wordt ook Villa Verbeelding

Standaard

villa verbeelding

Het Literair Museum aan de Hasseltse Bampslaan 35 wordt 20 jaar en dat wordt gevierd op woensdag 21 juni 2017 vanaf 14u met een nieuwe naam, Villa Verbeelding, activiteiten en workshops voor de kinderen in de namiddag en muziek, hapjes en drankjes vanaf 20u voor de volwassenen, als de kinderen in bed liggen. Inkom is gratis.

In de jaren tachtig werd begonnen met de verzameling en inventarisatie van literatuur in en over Limburg. Hun allereerste expo ging nog door op de bovenverdieping van Tweedehandsboeken Snuffel in de Frans Massystraat, ook in de stationsomgeving. In 1997 verhuisde de hele werking naar het witte huis aan de Bampslaan. Daar kwam het Literair Museum helemaal tot leven met een uitgebreide educatieve werking voor kinderen en volwassenen met lezingen, een literair festival en kinderzomerfestival in alle ruimtes van het huis, met een hedendaagse focus op jeugdliteratuur en illustraties. We mogen ook zeker niet de 4 vaste tentoonstellingen en de 3 à 5 tijdelijke expo’s per jaar vergeten.

Het feestprogramma voor de inhuldiging van Villa Verbeelding ziet er gevarieerd uit. Via outfits uit de sprookjeskoffer kunnen de kinderen hun fantasieën realiseren. Micheline Vandervreken geeft een workshop papier-maché met verplichte inschrijving. Meewerken aan een meterslange tekening kan bij Leo Timmers. Of wat dacht je van spelletjes uit het Verre Oosten spelen?

http://www.literairmuseum.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s