Beeldend kunstenaar Guillaume Bijl ontwerpt nieuw kunstwerk voor Hogeschool PXL

Standaard

guillaume bijlDe internationaal gevierde kunstenaar Guillaume Bijl werkt momenteel aan het ontwerp van een gloednieuwe buitensculptuur voor de ingang van de Hogeschool PXL-campus aan de Elfde Liniestraat in Hasselt.

Guillaume Bijl is vooral bekend voor zijn installaties waarbij hij in museale expositieruimtes imitaties van interieurs toont, zoals een vergaderlokaal van een politieke partij, een matrassenwinkel of een autorijschool. Zijn werk was reeds te zien op belangrijke kunstmanifestaties in binnen- en buitenland, zoals de Biënnale van Venetië, Documenta IX en Skulptur Projekte. Recent nam hij nog deel aan Manifesta (Zurich).

Het beeldhouwwerk, een uniek en exclusief ontwerp voor Hogeschool PXL, is een zogenaamd ‘feestelijk beeld’. De voorbije jaren ontwierp en installeerde Guillaume Bijl onder meer in Amsterdam, Wuppertal en sinds enkele maanden ook op een terras van het MAS in Antwerpen indrukwekkende en kleurrijk beschilderde bronzen beelden, die hij ‘feestelijke beelden’ noemt.

Het nieuwe en unieke beeld wordt onthuld eind september 2017; het ontwerp en de installatie kaderen in een bredere samenwerking tussen enerzijds PXL-MAD School of Arts, het departement Beeldende Kunsten van Hogeschool PXL, en anderzijds de gerenommeerde kunstenaar. Vanaf eind september 2017 toont PXL-MAD School of Arts namelijk ook een tijdelijke installatie met werk van Guillaume Bijl in haar tentoonstellingsruimte. Deze tentoonstelling zal gratis toegankelijk zijn. Met een lezing, workshops en ontmoetingen met de studenten Beeldende Kunsten zal Guillaume Bijl de start van het nieuwe academiejaar in elk geval de nodige inspiratie en luister bezorgen. Hogeschool PXL geeft zo de aanzet om haar patrimonium met relevante kunst op te waarderen.

http://www.pxl.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.