Biologische producten van Herkenrodeboer zijn lekker en lokaal, ook biovlees

Standaard
bio_Pieter_Coopmans_koe

Foto Bioforum Vlaanderen

De Abdij van Herkenrode ligt tussen de velden en weiden. Op deze velden teelt Herkenrodeboer Pieter Coopmans allerlei granen zoals spelt, rogge en tarwe. Deze granen worden in de Dorpsmolen van Stevoort gemalen tot bloem. Er groeit ook gerst op de velden. Daarvan wordt door brouwerij Jessenhofke een blond bier gebrouwen: de Arvum. Van de granen wordt ook een graanjenever gestookt door ’t Stookkot uit Stevoort. Het zijn stuk voor stuk duidelijk lokale producten. Bovendien zijn ze allemaal biologisch en wie ze al eens proefde, weet dat ze ook erg lekker zijn!

Tijdens een wandeling aan de abdij kan je niet naast de imposante Herefordrunderen kijken. Zij grazen de hele zomer in de vallei. Misschien kom je de boer zelf wel tegen met zijn kudde schapen, op weg van de ene naar de andere weide.

Maar wist je dat je van de koeien en schapen niet enkel kan genieten tijdens, maar ook na een wandeling? Zij zorgen namelijk ook voor een heerlijk stukje vlees op je bord. De dieren konden groeien op hun eigen tempo, ze krijgen enkel gras en de kruiden te eten, die er tussen groeien. Dit biologische vlees kan je niet vinden in de supermarkt. Het is enkel te verkrijgen bij de boer zelf.

Maandelijks houdt de Herkenrodeboer een verkoopdag. De ene keer is het lamsvlees, dan weer rundsvlees, maar ook kip en varken worden aangeboden. De kippen en varkens lopen niet aan de abdij, maar verblijven op de boerderij. De boer kent zijn dieren, gaat het vlees ook zelf verpakken en verkoopt het dan één keer in de maand aan de mensen die een bestelling plaatsten. Om te kunnen bestellen moet je je wel inschrijven op de nieuwsbrief op http://www.herkenrodeboer.be of kan je ook doen via een privéberichtje op https://www.facebook.com/Herkenrodeboer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s