Meer drachtplanten voor bijen in buurt van Hasseltse Singel

Standaard

De stadsarbeiders zijn in de buurt van de Hasseltse Singel heel wat grasperken aan het omfrezen zijn om ze nadien in te zaaien met een eenjarig bloemenmengsel om zo meer drachtplanten voor de bijen te voorzien, want zulke planten leveren voedsel in de vorm van nectar en pollen aan insecten, dus ook aan bijen, hommels, vlinders en dergelijke. Niet alleen de honingbijen hebben er baat bij, ook de ongeveer 375 wilde bijensoorten in onze contreien kunnen ervan genieten.

“We frezen de perken tot drie maal toe om. Dit om de vorming van onkruid te stoppen. Vervolgens zaaien we de zuivere grond in met bovenstaand mengsel. Deze bloemenweides worden tweemaal per jaar na de bloei gemaaid”, klinkt de deskundige uitleg van Nico Rutten.

Als ingezaaid eenjarig bloemenmengsel is er gekozen voor: duizendblad, Margriet, Vlas, Blauwe lupine, Gele morgenster, Korenbloem, Ridderspoor, Klaproos Kleine pimpernel, Gele ganzenbloem, Gele lupine, Pastinaak, Bolderik, Koriander, Paarse toorts, Maroccaans leeuwebekje.

http://www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s