Even door gaatje piepen in Hasseltse gouverneurstuin

Standaard

Rond de gouverneurstuin in Hasselt werd op zaterdag 6 mei 2017 actie gevoerd door leden van PVDA Hasselt voor de openstelling ervan voor het grote publiek. Agalev Hasselt en Jong Groen Hasselt probeerden dat een keertje tevergeefs en oorspronkelijke voorstander Steve Stevaert werd echter tegenstander en trok als gouverneur zelf in de ambtswoning van het gouvernement.

Niet alleen werden voorbijgangers aangesproken door partijleden om een petitie te tekenen voor dit doel, ook konden de geïnteresseerden op een ladder even piepen in de mooie gesloten privétuin, die toch wel een belangrijke groene long vormt in het drukke stadscentrum en onderhouden wordt met ons belastingsgeld, maar die voor de burgers ontoegankelijk is uit hoofdzakelijk privacyredenen van de inwonende gouverneur. Maar wie de gouverneurstuin wou bekijken in al zijn pracht, kon een glimp opvangen aan de achterkant in de CIAP in de Lombaardstraat. Ook konden ontevreden Hasselaren hun ongenoegen uitschrijven op enkele plakkaten tegen de muur van de Dorpsstraat.

PVDA Hasselt wil met deze actie en petitie een doorbraak forceren in het debat rond de openbare openstelling van de tuin, bijvoorbeeld dagelijks tussen 10 en 18u. Zo’n doorbraak hebben ze ook met steun van andere organisaties kunnen bereiken in hun protest tegen de verkoop van de dertien begijnhofhuisjes en -poort van het Hasselts Begijnhof aan projectontwikkelaars. Het dossier is nu in onderhandeling met het de UHasselt, het Hasselts stadsbestuur en het provinciebestuur over de invulling. Het is echter wachten op resultaten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.