Raad van State vernietigt milieuvergunning van Baldewijns in Stokrooie UPDATE

Standaard

stokrooie-4

Na een lange strijd en procederen van Stokrooienaren en de kerngroep Red Stokrooie Dorp tegen de puinbreekinstallatie van Baldewijns aan het Albertkanaal om hun dorpskern leefbaar en verkeersveilig te houden, heeft de Raad van State de milieuvergunning van Baldewijns vernietigd.

Het arrest vermeldt dat de RVS het besluit van de Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur van 19 februari 2014 aan de BVBA Baldewijns & Co voorexploitatie van een inrichting voor transport en recuperatie van bouw- en sloopafval met betoncentrale aan de Albertkanaalstraat in Stokrooie een milieuvergunning te geven, wordt negatief beoordeeld door de rechter.

Het komt er in feite op neer dat de Vlaamse regering niet voldoende heeft onderzocht en gemotiveerd of de hinder van de activiteiten van het bedrijf wel stroken met de bestemming van een gebied voor ambachtelijke bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen en gedeeltelijk gelegen in bos- en natuurgebied. Kort gezegd vindt de RVS dat een hinderlijk bedrijf van klasse I zoals een beton- en puinbreekinstallatie niet thuishoort in een KMO-zone.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.