De Coöperatieve Courant is nieuw digitaal tijdschrift en legt fusie van alle Limburgse gemeenten tot één stad Loon op tafel

Standaard

de cooperatieve courant

Vanuit een network van Kultuurhuis De Tijd Hervonden in Hasselt met Joris Mulkers als coordinator is het initiatief van De Coöperatieve Courant ontstaan. Dat is een nieuw digitaal en gratis tijdschrift dat heel wat politieke en maatschappelijke items vanuit een bijzondere invalshoek wil behandelen met de intentie om te zorgen voor alternatieve ideeën en interventies in de debatten, als maatschappelijke toevoeging op de berichtgeving in de reguliere en sociale media. Het nummer 00 gaat over de fusie van alle Limburgse gemeenten tot één stad Loon met bijdragen van prof. dr. Ackaert UHasselt en dhr. Kupers, OCMW-secretaris Stad Gent.

In tijden van post-truth en post-fact is het niet meer evident een ernstig maatschappelijk discours op te zetten. De reguliere pers wordt gediscrediteerd en op sociale media en obscure sites brengt men – niet gehinderd door veel kennis, inzicht of fact checking ‘alternatieve waarheden’. Nochtans is het nu meer dan ooit nodig om de burger, consument en ondernemer te betrekken bij actuele thema’s en debatten. Hoe wekken we hun interesse en welke mogelijkheden zijn er om hun op een objectieve manier in te lichten of argumenten aan te dragen die hun toelaten met kennis van zaken in het debat te interveniëren en ideeën aan te dragen.

Ieder nummer behandelt één specifiek thema. Om het debat te animeren en argumenten boven te spitten, gaan we telkens het onderwerp bekijken vanuit een vrij specifieke invalshoek. Net als vanuit een kikker- of vogelperspectief naar een bepaald beeld te kijkend, duiken ook hier misschien onverwachte en onvermoede ideeën of visies op. Het is geenszins de bedoeling om de voorliggende these als oplossing aan te dragen. We zijn enkel uit op het debat te verdiepen, argumenten aan te dragen en de lezer in te lichten over de ins & outs zodat hij met kennis van zaken in het discours kan interveniëren.

http://www.decooperatieve.be

http://www.detijdhervonden.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s