Virtual reality bij IKEA Hasselt helpt je tussen 28 februari en 20 mei 2017 bij keuze van nieuwe keuken UPDATE

Standaard

Tussen 28 februari 2017 en 20 mei 2017 kunnen klanten bij IKEA Hasselt twee virtual reality (VR) toepassingen testen die ze op termijn kunnen helpen bij het plannen en aankopen van een droomkeuken. Naast IKEA Hasselt worden de applicaties nog voorgesteld in IKEA Etobicoke (Canada) en IKEA Västerås (Zweden).

Het pilootproject kadert in de inspanningen van IKEA om virtuele realiteit en andere digitale hulpmiddelen in te zetten om klanten op termijn nog beter te helpen bij het aankoopproces. IKEA wil ontdekken of VR-ervaringen klanten kunnen helpen om hun dromen te visualiseren en geïnformeerde beslissingen te nemen bij de aankoop van een keuken.

 Verken de virtuele IKEA keuken en bak je eerste virtuele pannenkoek in de IKEA VR Pancake Kitchen. Beweeg je vervolgens in de VR Kitchen Visualizer, alsof je je in een echte keuken bevindt en snuister gerust even in de vele kasten en lades.

Onze ervaring

Het was niet gemakkelijk om met twee sticks in beide handen en een VR-bril voor de ogen de acht achtereenvolgende handelingen uit te voeren voor de bereiding van een pannenkoek vanop een draaistoel wegens een handicap in een virtuele keuken. Als je niet thuis bent in gamen, dan kan de bediening van die sticks een probleem geven. Met een druk op de knop van de stick aan de linkerhand kon je via een richtingstraal je verplaatsen naar de kasten, frigo, oven en gasvuur, terwijl je met een trek aan een hengeltje van de stick aan de rechterhand kan je de deurkasten en laden openen en sluiten en voorwerpen opheffen en op de juiste plaats neerzetten met ook handelingen voor de bereidingswijze, geholpen door aanduidingspunten op de voorwerpen. In het begin was het nog een zoeken naar hoe je met die sticks moest handelen, maar na verloop ging alles beter. Wel hebben we twee keer iets laten vallen, wat we uiteraard met de hulp van de rechterhandstick moesten oprapen en juist zetten op het tableau of in de oven. De eitjes in de frigo stonden wel wat te hoog om ze te grijpen in zithouding. Voor de rest hebben we met de nodige hulp onze pannenkoek kunnen bakken.

http://www.ikea.be/hasselt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s