Hoge Vijf Campussen Banneuxwijk en Stadspark openen op 11 februari 2017 voor publiek UPDATE

Standaard

hoge-vijf-2

Op zaterdag 11 februari 2017 tussen 15 en 18u is het publiek welkom voor de bezichtiging van de zorgcampus Hoge Vijf Banneuxwijk met 120 plaatsen voor rusthuis, kortverblijf, dagcentrum en 22 serviceflats & Hoge Vijf Stadspark met 60 vernieuwde kamers van de Zonnestraal plus nog eens 90 nieuwbouwkamers. Nieuw is evenwel het dagopvangcentrum voor dementerenden. In de campussen van Hoge Vijf werken 234 personeelsleden met extra 25 mensen om de verhuis van de 278 Zonnestraalbewoners te helpen realiseren. Met een simpele druk op het touchscreen aan de ingang van beide zorgcampussen en de ingave van een naam kan je de kamer van de bedoelde bewoner vinden. Het prijskaartje bedraagt 47 miljoen euro.

Wat heeft Hoge Vijf allemaal te bieden?

Elke dag wordt een koelverse maaltijd besteld aan huis. Jij bepaalt, wat je eet. Zij helpen zorgverleners die bij jou thuiskomen, hun hulp op elkaar af te stemmen. Vrijwilligers kunnen je thuis oppikken, zetten je af op je bestemming en kunnen je daarna weer huiswaarts brengen. Vrijwilliger doen boodschappen voor jou of begeleiden je van of naar de winkel. Een vrijwilliger komt langs voor een leuke babbel en kan meer vertellen over de dienstverlening van de stad. Vrijwilligers bellen je graag even op om je een veiliger gevoel te geven of te zorgen voor een leuke babbel. In de plaatselijke dienstencentra worden cursussen, activiteiten en infonamiddagen georganiseerd & lekkere lunchen en warme tas koffie geserveerd. Dagelijks kan je terecht in beide dienstencentra.

Wanneer het te moeilijk wordt om nog thuis te blijven wonen, kan het woonzorgcentrum een nieuwe plek zijn, waar je in alle comfort en met de nodige zorg kan verblijven. Om de mantelzorger af en toe ook wat rust te gunnen, kan de hulpbehoevende senior gedurende een korte periode in het woonzorgcentrum komen wonen. Senioren die thuis wonen en overdag zorg nodig hebben, kunnen terecht in de twee dagverzorgingscentra van Hoge Vijf, waar op weekdagen activititeiten op maat zijn gepland. Tenslotte biedt Hoge Vijf de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen blijven wonen in een comfortabele woning, voorzien van de nodige dienstverlening, in zogenaamde assistentiewoningen.

http://www.hasselt.be

Foto Stad Hasselt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.